Millions thanks to....

Oct 7, 2011

Cucur Jagung dan Home Made Sos




Cucur jagung ni akak buat pagi tadi untuk breakfast...akak terbancuh banyak la pulak, makan berdua je...so..tapau datang ofis untuk staf dengan student semua....kebetulan pulak student akak pun hari ni bawak kan kek untuk akak....so, kami berkelah kek dengan cucur udang kat kelas...sedappp
^_^

Bahan2 untuk cucur jagung :-
- 2 cawan tepung gandum
- sedikit ikan bilis (basuh dan chopped halus)
- 1 biji kentang (dipotong dadu)
- 1 biji carrot (dipotong dadu)
- 1 tin kecik Jagung (akak pakai ready to eat corn cap ayam brand)
- 1 biji telur
- sedikit soda bikarbonat
- sedikit garam
- Sedikit air
- minyak untuk mengoreng

Bahan2 untuk sos pencecah:-
- cili giling
- gula melaka
- cuka
- sos cili
- sedikit garam
- sedikit air
- bijan (goreng tanpa minyak)

2 comments:

  1. dapnya cucur 2..haishhh

    ReplyDelete
  2. hehe..dah lama x makan, sekali sekala makan cucur jagung best...^_^

    ReplyDelete

Belonging to

Copyright reserved by Nur's Boutique Gallery | 2010

the other site...

Jutaan terima kasih kpd yg menjadi follower blog yg tak berapa nak hebat ini...

Kepada yang tersinggah dan tidak suka akan blog ini, bebas untuk tidak membaca dan tidak membelek-belek...semua yang ada kat sini sekadar luahan pengalaman dan isi hati yg tidak ada kena mengena dengan sesiapa....

(^_^)

What the latest??