Millions thanks to....

Feb 6, 2013

My Beautiful Dress

As salam

Apa kahabar rakan-rakan my-khai? Harap sentiasa sihat ya.....Alhamdulillah.

Hari ni jemari jemari ini agak sedikit teruja menari-nari di atas keybord untuk mengupdate blog.....(^_^)
Teruja sebab nak berkongsi hasil kerja "keras tangan" saya........Naik setapak lagi dalam bab-bab jahit menjahit ni....sekarang tengah demam mereka dan menjahit dress.......(^_^) <> kerja-kerja ofis habis tergendala....hari2 duk mengadap mesin.....teruja nak datang kelas sebab nak menyiapkan dress yang satu ni.....hehehe.......tapi tak siap2 jugak lagi....ni dah masuk hari ke-tiga....konon-konon target siap dalam masa 2 hari......huhuhu ....almaklum, fashion designer tak sekolah.....

Alkisah.....lately, saya melekat dengan program realiti tv "Say Yes To The Dress" @ Channel Bio. Balik keje je mengadap yang tu.....asal duk rumah je mengadap itu.....en hubby pun dah tegur....mana taknya...astro PVR penuh dengan rekod program tu je......hehehehe.......dulu penuh dengan program2 LI dan Food Network.....


Konon-konon beragan nak buat Wedding Dress ....tapi disebabkan masih lagi sedar diri ni siapa......hehehe.....buat la jenis dress yang simple je dulu........teknik pun masih lagi tahap "kelaut" ......In Shaa Allah.....akan diimprove .....banyak lagi yang kena belajar.....minat memang minat, cuma kadang2 kekangan masa yang menjadikan minat tu makin lama makin berkubur.......

Ni la dia my dress yang sedang dalam proses untuk disiapkan...........cun tak????? (^_^)


Simple je......masih lagi dalam proses pembikinan........setakat ni...ini je yang tahu jahit....yang gevas gevus belum lagi pandai.....nanti2 pandai la tu.....hehehe......mudah mudahan.....

entah bila nak pakai, tak sure lagi....yang penting, nak menyiapkan nya dulu.......Material lycra....ada kilat bling2, tapi dalam gambar tak nampak sangat.....

Tak sabar nak menyiapkannya........(^_^)

2 comments:

  1. cun wooo....nak jugekkk... tapi kna wat saiz xxl la yea... hehehe.... kot tak nnt x muat pulak nak melaram kat red kapet nun... ehemm..ehemmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.....saya nyer pun di tahap pembikinan lagi...tunggu tahun tahun tahun depan baru boleh buat orang punya....ekekekekekeke.....skill masih lagi di tahap "kelaut".....^_^

      Delete

Belonging to

Copyright reserved by Nur's Boutique Gallery | 2010

the other site...

Jutaan terima kasih kpd yg menjadi follower blog yg tak berapa nak hebat ini...

Kepada yang tersinggah dan tidak suka akan blog ini, bebas untuk tidak membaca dan tidak membelek-belek...semua yang ada kat sini sekadar luahan pengalaman dan isi hati yg tidak ada kena mengena dengan sesiapa....

(^_^)

What the latest??